7η Διαδικτυακή Συνάντηση του TOtT: “Δημιουργία κουλτούρας ψυχολογικής ασφάλειας στην τάξη, αξιοποιώντας τις ήπιες δεξιότητες”. 

Tο εκπαιδευτικό περιβάλλον, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων της συναισθηματικής νοημοσύνης. Μπορεί να βοηθήσει όλους να μετασχηματίσουν συμπεριφορές και να βιώσουν μια θετική εμπειρία στην τάξη. Μια εμπειρία όπου προάγεται η αίσθηση του “ανήκειν”, κυριαρχούν τα θετικά συναισθήματα και αναπτύσσονται αυξημένα επίπεδα απόλαυσης και γνώσης. 

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες στην τάξη που προωθούν τις κατάλληλες μαθησιακές συμπεριφορές και ενισχύουν ένα περιβάλλον υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης, ψυχολογικής ασφάλειας και καλύτερων επιδόσεων; 

Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνηθούν με βιωματικό τρόπο οι δεξιότητες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης για αυτορρύθμιση των συναισθημάτων & ανθεκτικότητα σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Θα αξιοποιηθούν επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές που ενισχύουν τη ενεργητική μάθηση και βοηθούν τους φοιτητές να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες, αλλά και να ισορροπούν μυαλό, καρδιά και συναισθήματα.

Bio

 H Κατερίνα Μπουλούγαρη, είναι υποψήφια διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Απόφοιτος του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και resilience coach του Ινστιτούτου HeartMath. Εισηγήτρια στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α) και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Δημοσίων Υπαλλήλων.

 Στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, έχει εκπονήσει τον «Οδηγό Στοχαστικής Πρακτικής για γενικούς ιατρούς στις δεξιότητες επικοινωνίας, στις σύντομες παρεμβάσεις για αλλαγή συμπεριφοράς». Επίσης είναι συντάκτρια του εκπαιδευτικού εγχειριδίου, «Χτίζοντας Εμπιστοσύνη: Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας», για τους σπουδαστές της Εθνική Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.